Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČENI ČIZKEJK: U fil dodajte jedan neočekivan sastojak za pravu jesenju poslasticu

Autor Aleksandra Ljubičić

Neobičan recept za popularnu poslasticu.

 pečena torta sa sirom.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Sweet Blog

Pečeni čizkejk je popularna američka poslastica koja se pravi od sira. U receptu u nastavku fil je obogaćen jednom jesenjom namirnicom koja daje potpuno drugačiji ukus. Reče je o pireu od bundeve. Sa dolaskom hladnijeg vremena, ova poslastica može predstavljati idealan izbor da se zasladite uz popodnevnu šolju kafe ili čaja. Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti.

  • Sastojci
  • Podloga:
  • 90 g brašna
  • 60 g putera
  • 30 g šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • Fil od sira:
  • 400 g svežeg sira 
  • 250 g maskarponea
  • 100 g šećera
  • 200 g pirea od bundeve
  • 1 otopljena bela čokolada
  • 1-2 kašičice prirodnog ulja pomorandže
  • 2 jajeta
  • 1 krem puding
  • Glazura:
  • 100  g čokolade
  • 1 kašika ulja
  • seckani orasi

Priprema:

Podloga: Pomešajte brašno, puter, šećer i kakao i napravite prhko testo. utisnite smesu na dno kalupa sa odvojivim obručem. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 15 minuta

Fil od sira: Svež sir i maskarpone stavite u činiju i kratko mutite sa šećerom. Dodajte pire od bundeve, ulje pomorandže, otopljenu čokoladu, puding i umutite mikserom dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte jaja i još kratko mutite. Gotovu smesu sipajte na pečeno dno. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35 minuta Posle hlađenja ukrasiti po želji, npr. sa čokoladnom glazurom i seckanim orasima ili ostavite samo koru i fil.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti