Pečeni čizkejk je popularna američka poslastica koja se pravi od sira. U receptu u nastavku fil je obogaćen jednom jesenjom namirnicom koja daje potpuno drugačiji ukus. Reče je o pireu od bundeve. Sa dolaskom hladnijeg vremena, ova poslastica može predstavljati idealan izbor da se zasladite uz popodnevnu šolju kafe ili čaja. Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti.
- Sastojci:
- Podloga:
- 90 g brašna
- 60 g putera
- 30 g šećera
- 1 kašika kakaoa
- Fil od sira:
- 400 g svežeg sira
- 250 g maskarponea
- 100 g šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 1 otopljena bela čokolada
- 1-2 kašičice prirodnog ulja pomorandže
- 2 jajeta
- 1 krem puding
- Glazura:
- 100 g čokolade
- 1 kašika ulja
- seckani orasi
Priprema:
Podloga: Pomešajte brašno, puter, šećer i kakao i napravite prhko testo. utisnite smesu na dno kalupa sa odvojivim obručem. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 15 minuta
Fil od sira: Svež sir i maskarpone stavite u činiju i kratko mutite sa šećerom. Dodajte pire od bundeve, ulje pomorandže, otopljenu čokoladu, puding i umutite mikserom dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte jaja i još kratko mutite. Gotovu smesu sipajte na pečeno dno. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35 minuta Posle hlađenja ukrasiti po želji, npr. sa čokoladnom glazurom i seckanim orasima ili ostavite samo koru i fil.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus