Torte i kolači sa kokosom često ukrašavaju svečanu trpezu, jer ne samo da su ukusni, nego i lepo izgledaju. Predlažemo vam da umesto čuvenih rafaelo kuglica napravite tortu za koju vam nije potrebna rerna. Umesto kora se koristi keks, kao što su piškote, a zatim fil od kokosa. Ukrasite istopljenom belom čokoladom i eto savršene poslastice koju možete da služite bilo kad. 

  • Sastojci:
  • 300 g piškota
  • Za fil: 
  • 1,1 l mleka 
  • 120 g skroba 
  • 230 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 5 jaja 
  • 80 g kokosa 
  • 230 g krem sira 
  • Za dekoraciju:
  • 80 g bele čokolade 
  • 200 g rafaelo čokoladica

Priprema:
Piškote poređajte u tepsiju, a u šerpu sipajte skrob, šećer, vanilin šećer i mleko. Dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte par minuta, pa dodajte jaja. Dobro promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ohladite na sobnoj temepraturi. Zatim fil umutite, pa dodajte krem sir i nastavite da mutite. Dodajte kokos i promešajte. Sipajte fil preko keksa i poravnajte. Zatim preko poređajte još jedan red keksa. Stavite u frižider na sat vremena, pa ukrasite istopljenom belom čokoladom. A zatim ukrasite i rafaelo kuglicama (ako želite). 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE