Ružice sa jabukama su starinska poslastica koju smo radi jeli kod naših baka. Mekano vazdušasto testo sa aromom cimeta ispunuće kuću najlepšim mirisom dok budete pekli ovaj kolač. Za pripremu je najbolje da kostitite nešto slađu sortu jabuka. Ružice sa jabukama biće sve ukusniji kako dani prolaze, pod uslovom da neki komad preostane, jer teško da ćete moći da im odolite.
- Sastojci:
- Za testo:
- 500 g brašna
- 80 g šećera
- 7 g kvasca
- 80 g putera
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin šećera
- Za punjenje:
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 jabuke
Priprema:
U veću činiju pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i kvasac, pa sve dobro promešajte. Dodajte rastopljen puter, mleko i jaje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoji oko sat i po vremena. Za to vreme pripremite nadev. Pomešajte žuti šećer sa cimetom i rastopljenim puterom, pa sve dobro izmešajte. Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriške. Kada testo nadođe razvucite oklagijom na debljunu oko pola centimetra. Ravnomerno ga premažite smesom od šećera i putera, pa preko poređajte jabuke. Pažljivo zamotajte u rolat, pa secite na parčiće jednake veličine debljine oko 3 cm. Ređajte ih u podmazan pleh i ostavite da odmore oko pola sata. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kada se prohlade pospite ih šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem