Ružice sa jabukama su starinska poslastica koju smo radi jeli kod naših baka. Mekano vazdušasto testo sa aromom cimeta ispunuće kuću najlepšim mirisom dok budete pekli ovaj kolač. Za pripremu je najbolje da kostitite nešto slađu sortu jabuka. Ružice sa jabukama biće sve ukusniji kako dani prolaze, pod uslovom da neki komad preostane, jer teško da ćete moći da im odolite.
- Sastojci:
- Za testo:
- 500 g brašna
- 80 g šećera
- 7 g kvasca
- 80 g putera
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin šećera
- Za punjenje:
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 jabuke
Priprema:
U veću činiju pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i kvasac, pa sve dobro promešajte. Dodajte rastopljen puter, mleko i jaje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoji oko sat i po vremena. Za to vreme pripremite nadev. Pomešajte žuti šećer sa cimetom i rastopljenim puterom, pa sve dobro izmešajte. Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriške. Kada testo nadođe razvucite oklagijom na debljunu oko pola centimetra. Ravnomerno ga premažite smesom od šećera i putera, pa preko poređajte jabuke. Pažljivo zamotajte u rolat, pa secite na parčiće jednake veličine debljine oko 3 cm. Ređajte ih u podmazan pleh i ostavite da odmore oko pola sata. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kada se prohlade pospite ih šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus