Jabuke i borovnice daju ovom kolaču slatko kiselkastu aromu. Testo se pravi bez brašna, a umesto šećera možete odabrati steviju ili eritritol i tako dobiti potpuno zdravu verziju slatkiša. Recept je jednostavan i lako se sprema, a i veoma je ukusan. 

  • Sastojci:
  • 130 g ovsenih pahuljica 
  • 1 šolja tople vode
  • 2 jajeta
  • 30 g zaslađivača (eritritol, stevija ili šećer)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • pola šolje jogurta
  • 50 g otopljenog i ohlađenog putera 
  • 1 jabuka
  • pola šolje borovnica 
  • 7 g praška za pecivo

Priprema:

Ovsene pahuljice prelijte toplom vodom i ostavite 5 minuta da nabubre. U njih potom dodajte 2 jajeta, zaslađivač, aromu vanile, jogurt i puter pa sve promešajte špatulom. Dodajte jabuku isečenu na kockice i borovnice. Promešajte. Na kraju umešajte i prašak za pecivo. Izlijte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Prohladite pre nego što izvadite iz kalupa.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE