Jabuke i borovnice daju ovom kolaču slatko kiselkastu aromu. Testo se pravi bez brašna, a umesto šećera možete odabrati steviju ili eritritol i tako dobiti potpuno zdravu verziju slatkiša. Recept je jednostavan i lako se sprema, a i veoma je ukusan.
- Sastojci:
- 130 g ovsenih pahuljica
- 1 šolja tople vode
- 2 jajeta
- 30 g zaslađivača (eritritol, stevija ili šećer)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje jogurta
- 50 g otopljenog i ohlađenog putera
- 1 jabuka
- pola šolje borovnica
- 7 g praška za pecivo
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte toplom vodom i ostavite 5 minuta da nabubre. U njih potom dodajte 2 jajeta, zaslađivač, aromu vanile, jogurt i puter pa sve promešajte špatulom. Dodajte jabuku isečenu na kockice i borovnice. Promešajte. Na kraju umešajte i prašak za pecivo. Izlijte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Prohladite pre nego što izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem