Jabuke i borovnice daju ovom kolaču slatko kiselkastu aromu. Testo se pravi bez brašna, a umesto šećera možete odabrati steviju ili eritritol i tako dobiti potpuno zdravu verziju slatkiša. Recept je jednostavan i lako se sprema, a i veoma je ukusan.
- Sastojci:
- 130 g ovsenih pahuljica
- 1 šolja tople vode
- 2 jajeta
- 30 g zaslađivača (eritritol, stevija ili šećer)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje jogurta
- 50 g otopljenog i ohlađenog putera
- 1 jabuka
- pola šolje borovnica
- 7 g praška za pecivo
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte toplom vodom i ostavite 5 minuta da nabubre. U njih potom dodajte 2 jajeta, zaslađivač, aromu vanile, jogurt i puter pa sve promešajte špatulom. Dodajte jabuku isečenu na kockice i borovnice. Promešajte. Na kraju umešajte i prašak za pecivo. Izlijte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Prohladite pre nego što izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus