Jabuke i borovnice daju ovom kolaču slatko kiselkastu aromu. Testo se pravi bez brašna, a umesto šećera možete odabrati steviju ili eritritol i tako dobiti potpuno zdravu verziju slatkiša. Recept je jednostavan i lako se sprema, a i veoma je ukusan.
- Sastojci:
- 130 g ovsenih pahuljica
- 1 šolja tople vode
- 2 jajeta
- 30 g zaslađivača (eritritol, stevija ili šećer)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje jogurta
- 50 g otopljenog i ohlađenog putera
- 1 jabuka
- pola šolje borovnica
- 7 g praška za pecivo
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte toplom vodom i ostavite 5 minuta da nabubre. U njih potom dodajte 2 jajeta, zaslađivač, aromu vanile, jogurt i puter pa sve promešajte špatulom. Dodajte jabuku isečenu na kockice i borovnice. Promešajte. Na kraju umešajte i prašak za pecivo. Izlijte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Prohladite pre nego što izvadite iz kalupa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta