Anđeo torta je idealna kada vam treba neka dekorativna, a ukusna poslastica za svečanu priliku. Zbog svoje jednostavne pripreme uspeva svima, a kombinacija kokosa, bele čokolade i mekanog biskvita je prosto savršena. Preko svake kore se premazuje kremasti žuti fil koji se koristi za čuvene poslastice poput princes krofni, pa to dodatno čini tortu ukusnijom. 

Sastojci:
Za koru:
6 belanaca 
prstohvat soli 
40 g šećera u prahu 
1 kašičica soka od limuna 
80 g brašna 
Za fil:
6 žumanaca 
150 g šećera 
10 g vanilin šećera 
200 ml mleka 
20 g brašna 
100 g putera 
80 g bele čokolade 
kokos

Priprema:

Ovako se pravi fil

Umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i brašno, pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite puter sobne temeprautre i sjedinite sa filom. 

Kako se pravi kora za tortu?

Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte limunov sok i prosejano brašno i lagano promešajte. Sipajte smesu u kalup prečnika 18 cm, poravnajte i pecite na 180°C nekih 30-35 minuta. Kada se ohladi isecite na 2 dela. 

Ređanje torte:

Jednu koru premažite polovnom fila, pa stavite drugu koru i premažite i nju. Ali ovaj pute premažite i ivice. Kokos obložite po ivicama, a na vrh pospite rendanu belu čokoladu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE