Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TART SA FILOM OD LIMUNA I BOROVNICAMA: Umesto prhkog testa koristite gotove kore, biće hrskaviji i lepši (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Umesto klasičnog spremite tart kao Italijani.

 Tart od gotovih kora sa filom od limuna i borovnicama Izvor: Printscreen/YT/One day One recipe

Tart se obično pravi od prhkog testa i fila po želji. On može da bude čokoladni, voćni, mlečni... Sada vam donosimo recept za neobičan tart od gotovih kora sa osvežavajućim filom od limuna i borovnicama. Ovako ga prave Italijani, a ukus je fantastičan. Nemojte da ga držite u frižideru jer kora neće ostati hrskava, a ona je glavni adut ovog kolača. 

Sastojci:
120 g putera
5 jaja
270 ml slatke pavlake 
120 g šećera 
1 kašika ekstrakta vanile
korica od 1 limuna
gotove kore 
borovnice
šećer 

Priprema:
Puter istopite, pa uzmite jednu koru i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugi i premažite, pa onda i treću. Isto je premažite, pa složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug). Stavite u sredinu nauljene tepsije. Ponovite postupak sa još tri kore, ali njih ne rolajte, nego složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora. Tako ređajte dok ne utrošite materijal, pa prelijte preostalim puterom. Pecite na 180°C oko 12 minuta. Umutite jaja, pa dodajte slatku pavlaku, šećer, vanili i koricu limuna. Sve dobro promešajte. Sipajte fil preko kora, pa poređajte borovnice. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti