Tart se obično pravi od prhkog testa i fila po želji. On može da bude čokoladni, voćni, mlečni... Sada vam donosimo recept za neobičan tart od gotovih kora sa osvežavajućim filom od limuna i borovnicama. Ovako ga prave Italijani, a ukus je fantastičan. Nemojte da ga držite u frižideru jer kora neće ostati hrskava, a ona je glavni adut ovog kolača.
Sastojci:
120 g putera
5 jaja
270 ml slatke pavlake
120 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
korica od 1 limuna
gotove kore
borovnice
šećer
Priprema:
Puter istopite, pa uzmite jednu koru i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugi i premažite, pa onda i treću. Isto je premažite, pa složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug). Stavite u sredinu nauljene tepsije. Ponovite postupak sa još tri kore, ali njih ne rolajte, nego složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora. Tako ređajte dok ne utrošite materijal, pa prelijte preostalim puterom. Pecite na 180°C oko 12 minuta. Umutite jaja, pa dodajte slatku pavlaku, šećer, vanili i koricu limuna. Sve dobro promešajte. Sipajte fil preko kora, pa poređajte borovnice. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus