Krenula je sezona šljiva pa umesto da ih koristite samo za džem ili marmeladu napravite ukusne poslastice. Kolač u nastavku je izuzetno sočan i mekan da će vas očarati na prvi zalogaj. Pravi se veoma lako da će uspeti i početnicima.
Sastojci:
90 g putera
100 g mešavine pšeničnog i kukuruznog griza
1 jaje
250 grama svežeg sira
8-9 šljiva
1 kašika meda
15 g mlevenog badema
Priprema:
Pomešajte otopljeni puter i griz. Dodajte sir i jaje pa sve dobro sjedinite. Šljive operite i prepolovite. Izvadite koštice. Stavite ih u činiju i prelijte medom. Tepsiju premažite puterom i pospite mlevenim bademom. Poređajte šljive, pa preko stavite smesu od griza. Peći na 170 stepeni 35-40 minuta. Gotov kolač nakon hlađenja prevrnite na tanjir i isecite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus