Krenula je sezona šljiva pa umesto da ih koristite samo za džem ili marmeladu napravite ukusne poslastice. Kolač u nastavku je izuzetno sočan i mekan da će vas očarati na prvi zalogaj. Pravi se veoma lako da će uspeti i početnicima.

Sastojci:
90 g putera
100 g mešavine pšeničnog i kukuruznog griza
1 jaje
250 grama svežeg sira
8-9 šljiva
1 kašika meda
15 g mlevenog badema 

Priprema:

Pomešajte otopljeni puter i griz. Dodajte sir i jaje pa sve dobro sjedinite. Šljive operite i prepolovite. Izvadite koštice. Stavite ih u činiju i prelijte medom. Tepsiju premažite puterom i pospite mlevenim bademom. Poređajte šljive, pa preko stavite smesu od griza. Peći na 170 stepeni 35-40 minuta. Gotov kolač nakon hlađenja prevrnite na tanjir i isecite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE