Prhko testo je vrsta peciva koja se često koristi kao podloga za tortu, kiš, pitu ili kolače. Prhko testo se može koristiti za pravljenje slatkih i slanih poslastica. Recept za jednu slatku poslasticu donosimo u nastavku. Biće vam potrebne maline, puding i prhko testo - kombinacija koja garantuje savršenstvo, a evo kako se pravi.
Sastojci:
Za prhko testo:
2 šolje brašna
200 g putera
1/4 šolje šećera u prahu
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika hladne vode
Još:
500-600 g voća
2 ravne kašike krompirovog brašna
Za fil:
2 pudinga od vanile
750 ml mleka
2-3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Sve sastojke za prhko testo pomešajte i napravite glatko testo. Polovinom testa zalepite dno tepsije i stavite oko 10 minuta da se peče na 180 stepeni. Stavite drugu polovinu testa u zamrzivač. U pola šolje mleka pomešati puding - ostatak mleka prokuvati sa šećerom u prahu. Pomešane praškove sipajte u ključalo mleko u tankom mlazu i uz stalno mešanje kuvajte dok se puding ne zgusne. Voće stavite u činiju i dobro ga pomešajte sa krompirovim brašnom. Na pečeno testo stavite voće pa vrući puding. Odozgo izrendati drugu polovinu testa i staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem