Brauni je sinonim za čokoladni kolač. Može se praviti u različitim varijantama, sa dodatkom voća, keksa, orašastih plodova. Za koju god varijantu da se odlučite rezultat neće izostati. Ovo je poslastica kojoj niko neće moći da odoli.
Sastojci:
170 g putera
170 g tamne čokolade
4 jajeta
200 g šećera
95 g smeđeg šećera
120 g brašna
25 g kakao praha
1 kašičica arome vanile
keks po izboru
kikiriki puter
Priprema:
Prethodno zagrejte rernu na 160 °C. Tepsiju obložite pek papirom ili podmažite maslacem. Otopite puter i čokoladu u mikrotalasnoj. Umutite jaja i šećer. Dodajte vanilu. Dodajte brašno i kakao prah i promešajte. Stavite lomljeni keks na dno tepsije. Prelijte testom. Dodajte nekoliko kašičica kikiriki putera i promešajte čačkalicom. Dodajte nekoliko celih keksića na vrh. Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus