Torta sa piškotama čiji recept možete pročitati u nastavku može da parira luksuznim tortama iz poslastičarnice, što svojim izgledom, što ukusom. Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu još boljom. Probajte i uverite se zašto je ovo jedna od najboljih torti sa piškotama.
Sastojci:
300 g piškota
300 ml mleka
30 g kako praha
Fil:
2 jajeta
190 g šećera
140 g brašna
500 ml mleka + 1 litar mleka
200 g putera
100 g bele čokolade
100 g nutele
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
U pravougaoni kalup ređajte piškote po dnu i po ivicama, a prethodno ih umočite u mleko sa kakom koje ste zagrejali. Jaja umutite sa šećerom, mlekom i aromom vanile. Dodajte brašno pa izmešajte žicom. Smesu dodajte u litar zagrejanog mleka i mešajte dok se ne zgusne. Umešajte pred kraj puter. Podelite fil na 2 dela. U jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi nutelu. Preko piškota sipajte nutela fil, pa ohladite 20 min u frižideru. Preko sipajte beli fil, pa prekrijte piškotama. Stavite u frižider na 1 h. Umutite slatku pavlaku pa prekrijte celu tortu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus