Ukoliko tražite savršenu poslasticu za proslavu rođendana ili nekog drugog važnog datuma obustavite potragu. Ova kremasta torta sa piškotama i bananama je pravi izbor za sve vrste svečanosti. Jednostavno se pravi, a izgleda kao da ste je naručili u poslastičarnici. Ukus nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

  • 400 g piškota
  • 300 ml mleka

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 175 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 125 g brašna
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g putera
  • 200 g nutele
  • 2 banane

Priprema:

Okrugli kalup sa odvojivim obručem obložite piškotama umočenim u mleko i po dnu i po ivicama. Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i 100 ml mleka. U šerpu sipajte ostatak mleka, dodajte ovu mešavinu i brašno pa sve izmešajte žicom. Stavite da se zagreva, dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne zgusne fil. Ohladite na sobnoj temperaturi. Potom stavite puter i umutite. Podelite na 2 dela i u jedan umešajte nutelu. Fil sa nutelom sipajte preko piškota, ali ostavite malo za ukrašavanje. Stavite u frižider da se stegne. Zatim banane isecite na deblje kolutove i prekrijte fil od nutele. Preko banana sipajte fil od bele čokolade, pa ponovo tortu "zatvorite" piškotama umočenim u mleko. Stavite u frižider na 2 sata. Kada se stegne preostalim filom od nutele uz pomoć šprica ukrasite tortu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE