Ako volite čuvene čupavce, a ko ne voli mekani biskvit uvaljan u čokoladu i kokos, onda će vam se i ovaj recept dopasti provereno. Prave se malo drugačije, ali od sličnih sastojaka. Između dva reda kora ide kremasti čokoladni fil, a na kraju se uvalja u kokos. Kada zagrizete fil curi, prelep i jednostavan kolač koji uspeva bukvalno svima.
Sastojci:
- 4 belanceta
- 6 kašika šećera
- 8 kašika mlevenog plazma keksa
- 1 kašika brašna
- kokos
Za fil:
- 3 čaše mleka
- 4 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 100 g čokolade
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom u čvrst šne. Zatim dodajte keks i lagano promešajte, pa sipajte prosejano brašno. Nežno sjedinite smesu, pa sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. U šerpu pomešajte mleko, žumanca, šećer i brašno. Dobro promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite sa šporeta, pa u vruć fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Isecite koru na dva dela, pa stavite jednu koru u vatrostalnu posudu koji ste obložili providnom folijom. Sipajte fil preko i stavite drugu koru. Zatvorite providnom folijom i stavite u zamrzivač nekih sat vremena. Isecite kocke i svaku uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom