Ako volite čuvene čupavce, a ko ne voli mekani biskvit uvaljan u čokoladu i kokos, onda će vam se i ovaj recept dopasti provereno. Prave se malo drugačije, ali od sličnih sastojaka. Između dva reda kora ide kremasti čokoladni fil, a na kraju se uvalja u kokos. Kada zagrizete fil curi, prelep i jednostavan kolač koji uspeva bukvalno svima. 

Sastojci: 

  • 4 belanceta
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenog plazma keksa
  • 1 kašika brašna
  • kokos

Za fil:

  • 3 čaše mleka
  • 4 žumanceta  
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 100 g  čokolade

Priprema:
Belanca umutite sa šećerom u čvrst šne. Zatim dodajte keks i lagano promešajte, pa sipajte prosejano brašno. Nežno sjedinite smesu, pa sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. U šerpu pomešajte mleko, žumanca, šećer i brašno. Dobro promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite sa šporeta, pa u vruć fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Isecite koru na dva dela, pa stavite jednu koru u vatrostalnu posudu koji ste obložili providnom folijom. Sipajte fil preko i stavite drugu koru. Zatvorite providnom folijom i stavite u zamrzivač nekih sat vremena. Isecite kocke i svaku uvaljajte u kokos. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE