Čizkejk spada u osvežavajuće i lagane kolače koji se ne peku i brzo se prave. Sada isprobajte malo drugačiji recept za fil od sira koji se peče i podlogom od celog keksa. Toliko je kremast i savršen da se isplati trud.
Sastojci:
- 250 g kakao keksa
- 1 kg sira
- 10 jaja
- 250 g mekog putera
- pola šolje šećera u prahu
- 1 puding od vanile
- 3 želea od maline
- 1 litar ključale vode
- oko 450 g malina
Priprema:
Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti belanca u čvrst sneg i ostaviti po strani. Umutite puter. Posle nekog vremena postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti dok se potpuno ne rastvori i puter ne postane paperjast. Nastavite da mutite, dodajte jedno po jedno žumance. Zatim dodati sir i ponovo kratko mutite. Sipati pudinge i ponovo mikserom izmešati smesu. Na kraju dodati sneg od belanaca. Sve mešajte kašikom ili mutite na najmanjim obrtajima miksera samo da biste spojili sastojke.
Keks poređajte na dno pleha obloženog papirom. Zatim izlijte fil, poravnajte i stavite u rernu zagrejanu na 180°C 1,5 h. Ohladite u otvorenoj rerni. Dobro promešati žele u kipućoj vodi. Na čizkejk poređajte maline, pa ih prelijte želeom za zgušnjavanje i stavite u frižider – najbolje preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus