Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJMEKŠE KIFLICE SA JABUKAMA: Nema čekanja da testo nadođe - slatko pecivo koje niko neće moći da odbije (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Čak iako niste vešti u mešenju testa ove kiflice će vam uspeti iz prvog pokušaja.

 kiflice sa jabukama.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Arab sweet

Kiflice su odličan izbor kada nam doleze gosti i razmišljamo čime da ih poslužimo. Ove sa džemom i pečenim jabukama se prave nikad lakše. Nema čekanja da testo narasta odmah se filuje i peče. Mekane kiflice koje se jedu u jendom zalogaju su odlične za popodnevnu užinu ili uz čaj i kafu sa prijateljima.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 40 g + 1 kašika šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 6 kašika ulja
  • 180 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike džema

Priprema:

Jabuku operite, oljuštite i isecite na kockice. Stavite u tiganj i pospite kašikom šećera. Potom prelijte sokom od limuna. Pržite oko 5 minuta. U činiji umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa mutite žicom još malo. Umešajte i brašno sa praškom za pecivo. Mešajte kašikom pa izradite testo rukama. Razvaljajte ga oklagijom na oblik kruga. Premažite džemom. Nožem za picu isecite krug na 12 delova, kao da sečete picu. Na širi deo stavite po kašičicu prženih jabuka pa urolajte ka centru u oblik kiflice. Stavljajte na pleh obložen papirom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti