Kiflice su odličan izbor kada nam doleze gosti i razmišljamo čime da ih poslužimo. Ove sa džemom i pečenim jabukama se prave nikad lakše. Nema čekanja da testo narasta odmah se filuje i peče. Mekane kiflice koje se jedu u jendom zalogaju su odlične za popodnevnu užinu ili uz čaj i kafu sa prijateljima.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 40 g + 1 kašika šećera
- sok od pola limuna
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika ulja
- 180 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike džema
Priprema:
Jabuku operite, oljuštite i isecite na kockice. Stavite u tiganj i pospite kašikom šećera. Potom prelijte sokom od limuna. Pržite oko 5 minuta. U činiji umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa mutite žicom još malo. Umešajte i brašno sa praškom za pecivo. Mešajte kašikom pa izradite testo rukama. Razvaljajte ga oklagijom na oblik kruga. Premažite džemom. Nožem za picu isecite krug na 12 delova, kao da sečete picu. Na širi deo stavite po kašičicu prženih jabuka pa urolajte ka centru u oblik kiflice. Stavljajte na pleh obložen papirom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus