Koh je starinski srpski recept koji se pravi od jednostavnih sastojaka koji se umute, pa tako dobijete mekani kolač koji pliva u mleku. Grci imaju drugačiju poslasticu koja se pravi sa mlekom, ali i od gotovih kora. Može da se nazove grčki koh, ali i mlečna pita. Uživaćete u ukusu ove slane, a istovremeno hrskave pite

Sastojci:
500 g kora (12 listova)
150 g putera
4 jajeta 
150 g šećera
600 g mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
1 štapić cimeta
šećer u prahu

Priprema:
Puter istopite, pa poprskajte koru. Uvijte je kao za harmonika pitu, pa urolajte i stavite u sredinu tepsije prečnika 20 cm. Sledeću koru poprskajte puterom, pa savijte kao za harmonika pitu. Obmotajte oko kore u sredini, i tako ređajte svaku sledeću koru. Poprskajte pitu preostalim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 12-15 minuta. Umutite jaja sa šećerom, a u šerpi pomešajte mleko, vanilu i cimet. Kuvajte mleko dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. Izvadite štapić cimeta, a onda u vrelo mleko dodajte umućena jaja i dobro promešajte. Sipajte smesu preko pite koristeći cediljku. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE