Pire od bundeve se lako priprema, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. Količina koju pripremite zavisiće od veličine bundeve koju koristite, a možete je napraviti i u većim količinama od nekoliko bundeva, pa da zamrzenete i uvek na dohvat ruke imate ukusan prilog koji se savršeno slaže uz svako jelo. Pire može da se pravi od pečene ili kuvane bundeve. Zdravo je da ga jedete i samog, posebno ako tražite niskokalorično, a ukusno i sito jelo. U nastavku pročitajte recept za pire od pečene bundeve.

Sastojci:
1 srednja bundeva
malo maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

Bundevu isecite na veće komade, pa je očistite od semenki i ogulite koru. Poređajte kriške na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Stavite pleh u rernu i pecite bundveu na 200 stepeni oko 20 minuta dok skroz ne omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Bundevu stavite u blener i izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete da iskoristite i štapni mikser. Možete da dodate još malo maslinovog ulja ili kockicu putera. Pire preručite u činiju, a ukoliko preostane posle jela čuvajte ga u frižideru, jer je lep i kada se skroz ohladi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE