Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DŽEM SA ŠLJIVAMA I KAKAOM: Ispecite ga u rerni, a 1 sastojak će naglasti ukus omiljene srpske voćke (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Palačinke su najlepše kada ih namažete domaćim džemom od šljiva. A ako u njega dodate kakao biće još bolji od običnog.

 Džem od šljiva i kakaoa Izvor: Printscreen/YT/One day One recipe

Džem od šljiva je najpopularniji srpski namaz. Klasičan recept je čuven po dobro ukusu, ali sada vam predlažemo da mu obogatite ukus kakaom i vanilom. Kako se peče u rerni ne morate da stojite pored šporeta i da mešate, pa je to još jedna prednost. A dodavanje balzamiko sirćeta će samo naglasiti ukus šljiva, pa će džem biti još ukusniji. Uživajte!

Sastojci:
1 kg šljiva
1 kašika balzamiko sirćeta
100 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
4 kašike kakaoa

Priprema:
Šljive očistite od koštice i isecite na sitne kockice, sipajte balzamiko i šećer i dobro promešajte. Zatim šljive sipajte u vatrostalnu posudu i pecite na 180°C oko sat vremena. Na pola pečenja pokrijte šljive folijom. Nakon pečenja sipajte vanilu i kakao, pa dobro promešajte i usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Sipajte u sterilisane tegle. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti