Kiseli krastavci su nezaobilazni ako pravite domaću zimnicu, kao i ajvar, kiseli kupus i turšiju. Svaka domaćica ima svoj recept, ali isprobajte i kako to rade Ruskinje. One krastavce kuvaju u marinadi koja im daje specifičan ukus, a sigurno smo da će vam se dopasti. Ako niste ljubitelji pikantnog ukusa izbacite ljuti kečap i povećajte količinu blagog. 

Sastojci:
3 kg krastavaca 
250 ml ulja 
125 ml vode 
180 g šećera 
1,5 kašika soli 
100 ml sirćeta 
250 g kečapa 
250 g ljutog kečapa 
12 čenova belog luka 

Priprema:
U veliku šerpu sipajte ulje, vodu, sirće, obe vrste kečapa i so. Promešajte i ostavite sa strane. Krastavac isekcite na manje komade, pa stavite u šerpu. Kuvajte na visokoj temepraturi dok ne krene da vri, a onda je smanjite. Poklopite i kuvajte 25 minuta, a onda skinite poklopac i lepo promešajte. Ponovo poklopite i kuvajte 25 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk, promešajte i ponovo poklopite. Ugasite šporet, ali ostavite na vrućoj ringli još 10 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, pa tegle okrenite naopačke dok se skroz ne ohlade. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE