Počinje sezona pečenja paprika, što za ajvar, što za salatu ili pinđur. To je veliki posao, naravno ako pečete veće količine i zahteva dosta vremena. Neke domaćice spremaju ziminicu u stanu i žele da naprave što manje nereda, ali naravno i sebi da uštede vreme. Kako u stanu paprike pečete u rerni, to i nije neka muka, ali onda na red dolazi čišćenje.
Postoje jednostavni trikovi koji će vam to olakšati, kao što je stavljanje pečenih paprika u kesu ili u posudu sa poklopcem. Međutim, postoji još lakši trik gde ne morate da čekate da se paprike potpare. Sve što treba da uradite je da papriku stavite u hladnu vodu i lako ćete skinuti kožicu.
Pomoću ovog trika uštedećete vreme i nećete napraviti veliki nered, a imaćete spremne pečene paprike. Njih možete i da punite, pa onda pohujete. To je vrhunski specijalitet koji će vam se provereno dopasti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus