Krompir je omiljeno povrće svih Srba, a ako mu dodate luk, jaje i brašno napravićete pljeskavice koje će oduševiti svakoga. Ručak koji je spreman za manje od pola sata, a košta oko 150 dinara je san svake domaćice. Ako želite da ga obogatite poslužite sa salatom po izboru ili ajvarom, ako vam je ostalo od prošle godine. 

Sastojci:
600-700 g krompira 
1 jaje 
1/2 crnog luka 
2 kašike brašna 

Priprema:
Krompir i crni luk izrendajte, pa u povrće dodajte jaje i brašno. Dobro promešajte, posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju, kašikom vadite pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite na ubrus da se procede. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE