Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVLJENI RECEPT ZA PAPAZJANIJU: U Jugoslaviji je svaka domaćica znala ovaj recept, a danas se retko sprema

Autor Sanja Belinić

Papazjanija je strarinsko jelo od mesa i povrća koje se praktično samo sprema.

 Papazjanija Izvor: Shutterstock

Papazjanija je jelo od mesa i povrća koje se nekada često pravilo u Jugoslaviji. Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku. Samo iseckajte sastojke, poređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede 2 dana, pa sem što je ukusan i praktičan je. 

Sastojci: 
500 g kupusa
500 g paradajza
250 g goveđeg mesa
250 g svinjskog mesa
250 g crnog luka
200 g kelja
100 g celera
5 krompira
2 paprike 
100 ml ulja
1 veza zeleni
1 glavica belog luka

Priprema: 
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke. U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti