Papazjanija je jelo od mesa i povrća koje se nekada često pravilo u Jugoslaviji. Svaka domaćica koja je htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku. Samo iseckajte sastojke, poređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuva možete da služite, a ovo je ručak koji može da se jede 2 dana, pa sem što je ukusan i praktičan je.
Sastojci:
500 g kupusa
500 g paradajza
250 g goveđeg mesa
250 g svinjskog mesa
250 g crnog luka
200 g kelja
100 g celera
5 krompira
2 paprike
100 ml ulja
1 veza zeleni
1 glavica belog luka
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, dodajte začinsku papriku i pobiberite, pa kada omekša sklonite sa šporeta. Kelj, celer, krompir, kupus, paradajz i papriku operite i isecite na kolutove, a meso na kocke. U šerpu stavite povrće i dodajte vezu zeleni koji ste takođe iseckali. Posolite, pobiberite i promešajte, pa dodajte propržen luk. Sipajte vodu i kuvajte dok sve ne omekša.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve