Pravi gurmani kažu da nema ručka bez dobrog komada mesa, a još kada je u pitanju svinjetina užitak je zagarantovan. Svinjski but iz rerne sa povrćem praktično se pravi sam od sebe, jer pola posla obavi rerna, a meso će biti mekano i sočno kao puter. Uz dodatak krompira i šargarepe imaćete pravi gurmanski ručak za desetku.
Sastojci:
2 kg svinjskog buta u komadu
2 glavice luka
6 većih krompira
4 šargarepe
200 g pečuraka
1 kašičica belog luka u prahu
so, biber
Priprema:
Rernu uključite da se greje na 200 stepeni. Zagrejte veliki tiganj sa malo ulja na srednje jakoj vatri. Svinjsko meso pospite belim lukom u prahu, solju i biberom, pa sve dobro utrljajte u meso. Pecite svinjski sa svih strana u zagrejanom tiganju dok ne porumeni. Prebacite u posudu za pečenje. Luk očistite i isecite na tanke kolutove ili kriške, pa ga poređajte po mesu. Nalijte vodu do polovine posude. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 2 sata. Krompir i šargarepu očistite, nasecite na krupnije komade. Nakon dva sata pečenja ubacite povrće oko mesa. Nemojte pokrivati već ostavite da meso dobije rumenu koricu. Vratite u rernu i pecite još sat vremena. Pred sam kraj pečenja dodajte tanko isečene pečurke i pecite sve zajedno još jedno 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus