Piletina i krompir su idealno rešenje kada želite da napravite nešto ukusno i što svi vole. Postoji puno načina na koja možete da pripremite ove dve namirnice, a mi vam donosimo recept koji će vas oduševiti. Pomešajte piletinu, krompir i još par sastojaka, pospite sirom i isepcite u rerni. Sočno jelo koje se lako priprema postaće vam omiljeno. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
3 pileća filea
3-4 krompira
1 crni luk
1 čen belog luka
2 sušena paradajza
1 kašika kukuruznog skroba
1 šolja pilećeg bujona
150 g tvrdog sira
Priprema:
Meso stavite u tepsiju, a u posudi pomešajte ulje, so, biber, tucanu papriku i onda premažite preko mesa. Lepo utrljajte. Poređajte krompir koji ste isekli sitnije. U tiganju istopite puter, pa propržite krupnije sečen crni i beli luk. Dodajte seckani sušeni paradajz i brašno, pa promešajte. Posle minuta sipajte i bujon, kako brašno ne bi izgorelo. Začinite po želji. Kada krene da krčka dodajte rendani sir i promešajte. Sipajte preko mesa i krompira i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 220°C oko pola sata. Pospite još malo rendanog sira preko i pecite još 15 minuta, bez folije.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus