Pečeni, hrskavi krompir iz rerne mnogima je omiljeni prilog uz bilo koje jelo, a pripremljen po ovom receptu toliko je dobar da može da se jede sam. Tajna je u pivu kojim se krompir zaliva, zbog čega će imati predivnu zlatnu koricu koja hrska pri svakom zalogaju. Pre nego što se krompir stavite u rernu prvo ga malo skuvajte, pa će unutra biti savršeno mekan. Kada jednom budete probali pečeni krompir po ovom receptu stalno ćete ga praviti.
Sastojci:
6 srednjih krompira
60 ml maslinovog ulja
120 ml piva
30 g prezli
so
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kriške. Stavite šerpu sa slanom vodom na srednju vatru i dodajte krompir. Kada voda proključa kuvajete nekih 10-15 minuta, tako da krompir bude na pola skuvan. Krompir ocedite, prebacite u činiju za pečenje i osušite papirnim ubrusima. Prelijte ga maslinovim uljem i dodajte još soli ukoliko ima potrebe. Zalijte ga ravnomerno pivom, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Nakon toga pospite ga prezlama i vratite u rernu još nekih 10-15 minuta, dok prezle ne dobiju zlatastu boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus