Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih i za njihove specijalitete zna ceo svet. Paste i lazanje obožavaju i deca i odrasli, a osim što su neverovatno ukusni i lako se spremaju. Isprobajte i recept za pastu sa piletinom i spanaćem. Ne treba vam puno vremena da je napravite, a odličan je predlog kada se vratite umorni sa posla, a želite nešto baš ukusno, ali i brzo.
Sastojci:
300 g taljatela/špageta
400 ml paradajz sosa
400 g pilećeg filea
160 g spanaća
200 ml pavlake za kuvanje
1 crni luk
1 čen belog luka
malo tucane paprike
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i kad malo omekša dodajte beli luk. Stavite spanać koji ste prethodno oprali i promešajte. Kada i spanać bude gotov dodajte belo meso koje ste isekli na kockice. Propržite malo i sipajte paradajz sos. Posolite, dodaje svež bosiljak ako imate i promešajte. Kada sos krene da krčka sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte taljatele ili špagete koje ste prethodno skuvali. Pospite tucanom paprikom, pa krčkajte još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem