Američke palačinke su sve popularnije i kod nas, a kako i ne bi bile kada su savršeno mekane, penaste i ukusne. Ovaj recept je za čokoladne američke palačinke, koje su umesto sirupom prelivene najfinijim ganašem. Priprema smese je vrlo jednostavna, a sigurno će svi ljubitelji čokolade uživati u svakom zalogaju.

  • Sastojci:
  • 160 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 30 g putera
  • 1 jaje
  • 60 g čokoladnih mrvica
  • Za preliv:
  • 120 ml slatke pavlake
  • 90 g čokolade

Priprema:

Umutite jaja i šećer, dodajte mleko i otopljeni puter da dobijete kompaktnu smesu. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Suve sastojke pomešajte sa smesom od jaja. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i još jednom sve izmešajte. U tiganju zagrejte malo ulja, sipajte 1/4 šolje testa i pecite palačinku 2-3 minuta sa svake strane. Postupak ponavljate dok ne utorošite sav materijal. Za preliv slatku pavlaku zagrejte, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne rastopi. Pre služenja svaku palačinku prelijte čokoladom i po želji ukrasite bobičastim voćem.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE