Američke palačinke su sve popularnije i kod nas, a kako i ne bi bile kada su savršeno mekane, penaste i ukusne. Ovaj recept je za čokoladne američke palačinke, koje su umesto sirupom prelivene najfinijim ganašem. Priprema smese je vrlo jednostavna, a sigurno će svi ljubitelji čokolade uživati u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 160 g brašna
- 40 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 50 g šećera
- 250 ml mleka
- 30 g putera
- 1 jaje
- 60 g čokoladnih mrvica
- Za preliv:
- 120 ml slatke pavlake
- 90 g čokolade
Priprema:
Umutite jaja i šećer, dodajte mleko i otopljeni puter da dobijete kompaktnu smesu. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Suve sastojke pomešajte sa smesom od jaja. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i još jednom sve izmešajte. U tiganju zagrejte malo ulja, sipajte 1/4 šolje testa i pecite palačinku 2-3 minuta sa svake strane. Postupak ponavljate dok ne utorošite sav materijal. Za preliv slatku pavlaku zagrejte, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne rastopi. Pre služenja svaku palačinku prelijte čokoladom i po želji ukrasite bobičastim voćem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus