Krompir je povrće koje se najčešće koristi u kuhinji, a osim što je jeftin, ukusan je i od njega možete da pravite milion jela. Najčešće se služi kao prilog, a pečeni ili prženi krompir su najpopularniji. Prženi krompir često možete da nađete i u jelovnicima restorana, ali i kada gaspremate kod kuće možete da mu poboljšate ukus pomoću nekoliko jednostavnih saveta.
Koje ulje se koristi?
Najbolje je da krompir pržite na masti, ali ako koristite ulje obavezno u njega dodajte i malo putera, jer ćete mu tako poboljšati ukus.
Kako da dobije zlatnu boju?
Kurkuma je začin koji se u srpskoj kuhinji ne koristi često, ali ne samo da je zdrava, već i ima prijatnu aromu koju poboljšava ukus svakom jelu. Osim toga, kurkuma će dati ovom povrću i pravu zlatnu boju.
Zašto se dodaje slatka mlevena paprika?
Ako volite da eksprimentišete sa hranom, onda obavezno prženom krompiru dodajte slatku i ljutu mlevenu papriku. Prilog će dobiti specifičan šmek i gurmani će biti oduševljeni.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem