Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA POBOLJŠATE UKUS PRŽENOM KROMPIRU: Zaboravite na ulje, a ova 2 začina su obavezna

Uz ove savete napravićete savršeno ukusan prženi krompir.

 Prženi krompir Izvor: Shutterstock

Krompir je povrće koje se najčešće koristi u kuhinji, a osim što je jeftin, ukusan je i od njega možete da pravite milion jela. Najčešće se služi kao prilog, a pečeni ili prženi krompir su najpopularniji. Prženi krompir često možete da nađete i u jelovnicima restorana, ali i kada gaspremate kod kuće možete da mu poboljšate ukus pomoću nekoliko jednostavnih saveta. 

Koje ulje se koristi? 

Najbolje je da krompir pržite na masti, ali ako koristite ulje obavezno u njega dodajte i malo putera, jer ćete mu tako poboljšati ukus. 

Kako da dobije zlatnu boju?

Kurkuma je začin koji se u srpskoj kuhinji ne koristi često, ali ne samo da je zdrava, već i ima prijatnu aromu koju poboljšava ukus svakom jelu. Osim toga, kurkuma će dati ovom povrću i pravu zlatnu boju.

Zašto se dodaje slatka mlevena paprika?

Ako volite da eksprimentišete sa hranom, onda obavezno prženom krompiru dodajte slatku i ljutu mlevenu papriku. Prilog će dobiti specifičan šmek i gurmani će biti oduševljeni. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:47
Krompir
Izvor: Instagram/lara_bojanic
Izvor: Instagram/lara_bojanic

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti