Krompir je povrće koje se najčešće koristi u kuhinji, a osim što je jeftin, ukusan je i od njega možete da pravite milion jela. Najčešće se služi kao prilog, a pečeni ili prženi krompir su najpopularniji. Prženi krompir često možete da nađete i u jelovnicima restorana, ali i kada gaspremate kod kuće možete da mu poboljšate ukus pomoću nekoliko jednostavnih saveta.
Koje ulje se koristi?
Najbolje je da krompir pržite na masti, ali ako koristite ulje obavezno u njega dodajte i malo putera, jer ćete mu tako poboljšati ukus.
Kako da dobije zlatnu boju?
Kurkuma je začin koji se u srpskoj kuhinji ne koristi često, ali ne samo da je zdrava, već i ima prijatnu aromu koju poboljšava ukus svakom jelu. Osim toga, kurkuma će dati ovom povrću i pravu zlatnu boju.
Zašto se dodaje slatka mlevena paprika?
Ako volite da eksprimentišete sa hranom, onda obavezno prženom krompiru dodajte slatku i ljutu mlevenu papriku. Prilog će dobiti specifičan šmek i gurmani će biti oduševljeni.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus