Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a koju god vrstu izaberete može da se desi da preterate sa prženjem ili pečenjem. Biftek i krmenadle su najkomplikovaniji za pripremu, jer ako ih ostavite samo minut duže može da se desi da prekuvate i da se meso stvrdne. Tada gubi na ukusu, ali iskusne domaćice su podelile sjajan trik koji će vam pomoći da omekšate meso.
Sve što treba da uradite jeste da meso kratko kuvate na pari. Uzmite duboku šerpu i napunite je vodom, a preko stavite cediljku. Pazite da ne dodiruje vodu i unutra stavite meso. Takođe, možete da dodate malo vode u tepsiju i da pržite ili pečete meso još par minuta, ali u tom slučaju poklopite posudu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem