Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a koju god vrstu izaberete može da se desi da preterate sa prženjem ili pečenjem. Biftek i krmenadle su najkomplikovaniji za pripremu, jer ako ih ostavite samo minut duže može da se desi da prekuvate i da se meso stvrdne. Tada gubi na ukusu, ali iskusne domaćice su podelile sjajan trik koji će vam pomoći da omekšate meso.
Sve što treba da uradite jeste da meso kratko kuvate na pari. Uzmite duboku šerpu i napunite je vodom, a preko stavite cediljku. Pazite da ne dodiruje vodu i unutra stavite meso. Takođe, možete da dodate malo vode u tepsiju i da pržite ili pečete meso još par minuta, ali u tom slučaju poklopite posudu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus