Da biste pripremili krofne, morate da umesite testo, pa da čekate da odstoji, a tek onda da ih pržite. Ali, postoje i jednostavniji recepti za pripremu uksunih krofni. Francuzi ih prave tako što umese mirisno testo sa vanilin šećerom i ekstraktom vanile, a pošto ne koriste kvasac, nema čekanja da testo nadođe, odmah je spremno za prženje ili pečenje. Isprobajte i vi ovaj recept za krofne, sigurno će vam uspeti.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašike ružine vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike vanilin šećera
- šećer u prahu
Recept za francuske krofne bez kvasca:
Napravite testo
U posudi umutite jaja i vanilin šećer, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, vanilin ekstrakt i ružinu vodu. Umesite testo.
Oblikujte krofne
Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, pa je razvucite rukama u obliku valjka. Možete i da ih ostavite u obliku loptica.
Pržite ili pecite krofne
Krofne ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C dok ne porumene. Ako se odlučite za prženje, dobro zagrejte ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Uvaljajte u šećer u prahu ili med.
Pročitajte i ovo: Krofne punjene džemom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus