Da biste pripremili krofne, morate da umesite testo, pa da čekate da odstoji, a tek onda da ih pržite. Ali, postoje i jednostavniji recepti za pripremu uksunih krofni. Francuzi ih prave tako što umese mirisno testo sa vanilin šećerom i ekstraktom vanile, a pošto ne koriste kvasac, nema čekanja da testo nadođe, odmah je spremno za prženje ili pečenje. Isprobajte i vi ovaj recept za krofne, sigurno će vam uspeti.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1-2 kašike ružine vode
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike vanilin šećera
  • šećer u prahu

Recept za francuske krofne bez kvasca:

17:23
Korak 1

Napravite testo

U posudi umutite jaja i vanilin šećer, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, vanilin ekstrakt i ružinu vodu. Umesite testo. 

17:23
Korak 2

Oblikujte krofne

Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, pa je razvucite rukama u obliku valjka. Možete i da ih ostavite u obliku loptica. 

17:23
Korak 3

Pržite ili pecite krofne

Krofne ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C dok ne porumene. Ako se odlučite za prženje, dobro zagrejte ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Uvaljajte u šećer u prahu ili med. 

Pročitajte i ovo: Krofne punjene džemom

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow punjene krofne

(StvarUkusa/S.B.)