Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom i keksom. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju.

Sastojci:

  • 120 g šećera
  • 60 g kakaoa
  • 250 ml mleka
  • 500 g keksa (može i mlevena plazma)
  • 150 g putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 oblande 

Recept za oblande sa čokoladom i keksom:

17:35
Korak 1

Napravite fil

U šerpi pomešajte šećer i prosejani kakao, pa sipajte mleko i promešajte tako da nema grudvica. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte puter i vanilu, pa mešajte dok se ne istopi.

17:35
Korak 2

Pomešajte fil i keks

U nekoj posudi izdrobite keks, pa prelijte fil preko i sve dobro sjedinite. 

17:35
Korak 3

Napravite oblande

Stavite jednu oblandu u kalup, pa preko premažite fil i lepo poravnajte. Preko stavite drugu oblandu i pokrijte providnom folijom. Prisitnite nečim i stavite u frižider da se ohladi. 

Pročitajte i ovo: Oblande sa žutim filom

BONUS VIDEO: 

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

(StvarUkusa/S.B.)