Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom i keksom. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju.
Sastojci:
- 120 g šećera
- 60 g kakaoa
- 250 ml mleka
- 500 g keksa (može i mlevena plazma)
- 150 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 oblande
Recept za oblande sa čokoladom i keksom:
Napravite fil
U šerpi pomešajte šećer i prosejani kakao, pa sipajte mleko i promešajte tako da nema grudvica. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte puter i vanilu, pa mešajte dok se ne istopi.
Pomešajte fil i keks
U nekoj posudi izdrobite keks, pa prelijte fil preko i sve dobro sjedinite.
Napravite oblande
Stavite jednu oblandu u kalup, pa preko premažite fil i lepo poravnajte. Preko stavite drugu oblandu i pokrijte providnom folijom. Prisitnite nečim i stavite u frižider da se ohladi.
Pročitajte i ovo: Oblande sa žutim filom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus