Kolač snežna grudva je mešavina čokolade i krema od mančmeloua, a ovaj desert je lak za pravljenje. Možda ćete želeti da isprobate i kremasti kolač od banane. U skladu sa zimskom temom, torta je prekrivene kokosom. Evo kako da napravite kolač snežna grudva!

Sastojci:

Za tortu:

  • 500 g mešavine čokolade za tortu
  • 130 ml vode
  • 40 ml biljnog ulja
  • 3 velika jajeta

Za glazuru:

  • 30 g šećera u prahu
  • 60 g neslanog putera, omekšanog
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za krem fil:

  • 130 g mančmelou krema
  • 60 g šećera
  • 6 kašika neslanog putera, omekšanog
  • 1 kašika slatke pavlake
  • Za preliv i dekoraciju:
  • 250 g pahuljica kokosa

Recept za kolač snežna grudva

15:52
Korak 1

Zagrejte rernu

Za kolač snežna grudva prvo pripremite sastojke. Zagrejte rernu na 180 C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine i ostavite ga sa strane.

15:55
Korak 2

Izmešajte sastojke

U velikoj posudi za mešanje pomešajte mešavinu čokolade za torte, vodu, ulje i jaja dok se ne navlaže. Izmiksirajte na srednjoj brzini 2 minuta.

15:56
Korak 3

Pecite testo

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju odnosno kalup za mafine. Pecite 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite kolače u plehu na rešetki 15 minuta. Izvadite iz tiganja i potpuno ohladite pre punjenja i glazure.

15:56
Korak 4

Napravite glazuru

Da biste napravili glazuru za kolač snežna grudva, pomešajte šećer u prahu, puter, mleko i vanilu u velikoj posudi i umutite dok smesa ne postane glatka i pahuljasta. Ostavite na stranu dok pripremate fil.

15:56
Korak 5

Napravite fil

Za krem fil, pomešajte mančmelou krem, šećer u prahu, puter i slatku pavlaku u velikoj posudi i umutite mikserom dok se ne ujednači i dobro sjedini. Prebacite fil u vreću za šlag. U svakom kolaču napravite rupu i napunite ga filom.

15:57
Korak 6

​Prekrijte mafine glazurom

Svaki mafin obložite ceo galzurom i dobro pospite kokosovim pahuljicama. Uživajte u kolaču snežna grudva!

Pročitajte kako se prave PAVLOVA MAFINI SA SOSOM OD MALINE

BONUS VIDEO

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

StvarUkusa/L.S.