Kolač snežna grudva je mešavina čokolade i krema od mančmeloua, a ovaj desert je lak za pravljenje. Možda ćete želeti da isprobate i kremasti kolač od banane. U skladu sa zimskom temom, torta je prekrivene kokosom. Evo kako da napravite kolač snežna grudva!
Sastojci:
Za tortu:
- 500 g mešavine čokolade za tortu
- 130 ml vode
- 40 ml biljnog ulja
- 3 velika jajeta
Za glazuru:
- 30 g šećera u prahu
- 60 g neslanog putera, omekšanog
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem fil:
- 130 g mančmelou krema
- 60 g šećera
- 6 kašika neslanog putera, omekšanog
- 1 kašika slatke pavlake
- Za preliv i dekoraciju:
- 250 g pahuljica kokosa
Recept za kolač snežna grudva
Zagrejte rernu
Za kolač snežna grudva prvo pripremite sastojke. Zagrejte rernu na 180 C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine i ostavite ga sa strane.
Izmešajte sastojke
U velikoj posudi za mešanje pomešajte mešavinu čokolade za torte, vodu, ulje i jaja dok se ne navlaže. Izmiksirajte na srednjoj brzini 2 minuta.
Pecite testo
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju odnosno kalup za mafine. Pecite 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite kolače u plehu na rešetki 15 minuta. Izvadite iz tiganja i potpuno ohladite pre punjenja i glazure.
Napravite glazuru
Da biste napravili glazuru za kolač snežna grudva, pomešajte šećer u prahu, puter, mleko i vanilu u velikoj posudi i umutite dok smesa ne postane glatka i pahuljasta. Ostavite na stranu dok pripremate fil.
Napravite fil
Za krem fil, pomešajte mančmelou krem, šećer u prahu, puter i slatku pavlaku u velikoj posudi i umutite mikserom dok se ne ujednači i dobro sjedini. Prebacite fil u vreću za šlag. U svakom kolaču napravite rupu i napunite ga filom.
Prekrijte mafine glazurom
Svaki mafin obložite ceo galzurom i dobro pospite kokosovim pahuljicama. Uživajte u kolaču snežna grudva!
Pročitajte kako se prave PAVLOVA MAFINI SA SOSOM OD MALINE
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem