Neka vam kuća zamiriše na krofne i cimet već danas. Pripremili smo za vas lak recept za krofne - bez mešenja testa, sastojci se pomešaju i izliju u kalup za krofne sa rupom, a mogu i u kalup za mafine. Uštedećete puno vremena, a dobiti vrhunsku poslasticu. Kada se krofne ohlade, uvaljajte ih u cimet i šećer i to je sve.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 2/3 šolje mlaćenice
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice ekstrakta od vanile
- Za posipanje:
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašika cimeta
Recept za krofne sa cimetom i šećerom:
U jednoj posudi ubacite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muskatni oraščič, pa promešajte. U drugoj posudi pomešajte jaje, mlaćenicu, ulje i ekstrakt od vanile, pa izlijte smesu za krofne u prvu posudu. Sjedinite sve sastojke, pa smesu izlijte u kalup za pečenje krofni. Svaku šupljinu napunite do 3/4. Pecite na 180°C oko 10-12 minuta. Ako niste sigurni da li su krofne pečene, zabodite čačkalicu u najdeblji deo - ako izađe čista, vreme je da ih izvadite iz rerne. Ostavite krofne da se ohlade oko 5 minuta, pa ih izvadite iz kalupa. Pomešajte šećer i cimet, pa uvaljajte krofne u tu smesu. Za prave ljubitelje slatkog testa predlažemo krofne sa čokoladom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati
Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom