Puslice su najjednostavniji mogući kolač koji se pravi od belanaca i šećera. Njih je 1720. godine osmislio švajcarski poslastičar Gasparini. Puslice ogrmonu popularnost u Srbiji doživljavaju devedestih godina, jer su u doba nemaštine bile odličan način da se zasladite. Danas postoji milion recepata za puslice, kao što su od čokolade, a mi vam predlažemo da isprobate ovaj koji na YouTube-u ima preko 25 milion pregleda. Napravite puslice bez pečenja sabademom, a možete da ih poslužite i na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 200 g badema bez ljuske
- 125 g šećera
- 125 g med
- 1 belance
Recept za ledene puslice sa bademom:
Badem poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-15 minuta. Belance umutite u čvrst šne, a u tiganju otopite šećer i med na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite tiganj sa šporeta, pa dodajte šne i lagano umešajte. Vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete ujednačenu smesu za puslice. Na kraju umešajte bademe i sve dobro promešajte. Sipajte u kalup (najbolje gumeni) i ostavite u zamrzivaču da se stegne. Isecite na kocke. Ako želite pravi oblik puslica onda u smesu dodajte seckane bademe, pa tu istu smesu sipajte u špric za kolače. Istisnite na tacnu i tako stavite u zamrzivač.
Pročitajte i ovo: Šarene krckave puslice
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem