U svetu se već uveliko korisiti samopodižuće brašno (self raising flour) koje mnogo olakšava pripremu testa. Nekada ste morali da dodajete kvasac, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u smesu za testo i da čekate da odstoji, a pomoću ovog brašna možete da napravite najlepša slatka ili slana peciva, kao i hleb. Sada u testo ne morate da dodajte ni puno sastojaka, dovoljno je ovo brašno i mleko ili voda. Kod nas u prodavnicama ne možete da nađete samopodižuće brašno, ali zato možete lako da ga napravite kod kuće i to od samo 2 sastojka.  

Pročitaje i kako se pravilno čuva brašno

  • Sastojci:
  • 750 g brašna
  • 10 kašičica praška za pecivo

Priprema: 
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i lepo sjedinite. Zatim sipajte brašno u posudu koja može da se zatvori i čuvajte ga na sobnoj temepraturi do 6 meseci. 

BONUS VIDEO: 

Pohovane tikvice tiktok/fitgreenmind

Izvor: StvarUkusa