U svetu se već uveliko korisiti samopodižuće brašno (self raising flour) koje mnogo olakšava pripremu testa. Nekada ste morali da dodajete kvasac, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u smesu za testo i da čekate da odstoji, a pomoću ovog brašna možete da napravite najlepša slatka ili slana peciva, kao i hleb. Sada u testo ne morate da dodajte ni puno sastojaka, dovoljno je ovo brašno i mleko ili voda. Kod nas u prodavnicama ne možete da nađete samopodižuće brašno, ali zato možete lako da ga napravite kod kuće i to od samo 2 sastojka.
Pročitaje i kako se pravilno čuva brašno.
- Sastojci:
- 750 g brašna
- 10 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i lepo sjedinite. Zatim sipajte brašno u posudu koja može da se zatvori i čuvajte ga na sobnoj temepraturi do 6 meseci.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem