U svetu se već uveliko korisiti samopodižuće brašno (self raising flour) koje mnogo olakšava pripremu testa. Nekada ste morali da dodajete kvasac, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u smesu za testo i da čekate da odstoji, a pomoću ovog brašna možete da napravite najlepša slatka ili slana peciva, kao i hleb. Sada u testo ne morate da dodajte ni puno sastojaka, dovoljno je ovo brašno i mleko ili voda. Kod nas u prodavnicama ne možete da nađete samopodižuće brašno, ali zato možete lako da ga napravite kod kuće i to od samo 2 sastojka.
Pročitaje i kako se pravilno čuva brašno.
- Sastojci:
- 750 g brašna
- 10 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i lepo sjedinite. Zatim sipajte brašno u posudu koja može da se zatvori i čuvajte ga na sobnoj temepraturi do 6 meseci.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus