Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"3-2-1" METOD ZA NAJMEKŠA SVINJSKA REBARCA IZ RERNE: Drugi korak je ključan, meso se samo odvaja od kostiju

Svinjska rebarca iz rerne neće biti žilava i suva ako budete sledili jednostavan "3-2-1" metod.

 Svinjska rebarca Izvor: Shutterstock

Kod pripreme svinjskih rebaraca najveći je problem što često ispadnu suva i žilava. Kako to da izbegnete? Vrlo jednostavno, uz pomoć "3-2-1" metode, koja se odnosi na tri seta pečenja. Od dodatne "opreme" potrebni su vam aluminijumska folija, ali i strpljenje.

Metod "3-2-1" podrazumeva da 3h pečete rebarca na uobičajen način, potom ih 2 sata pečete u aluminijumskoj foliji i još 1 sat neumotane. Ključni deo jeste termička obrada u aluminijumskoj foliji koja dodatno omekšava meso, čineći ga i sočnijim.

Najpre treba da u pripremljena rebarca utrljate začine po želji, pa stavite u rernu tako da vam kosti budu sa donje strane. Pecite 3 sata na 110°C. Potom ih obmotajte alu folijom, vodeći računa da ivice budu dobro zatvorene. Vratite ih na rešetku, tako da ovog puta kosti budu sa gornje strane. Nakon 2 sata sklonite foliju i ostavite još sat u rerni, kostima okrenutim nadole.

Ovaj metod daje najbolje rezultate ako imate tiganj rešetku za grilovanje, ali i svinjska rebarca iz rerne podjednako će biti ukusna ukoliko budete sledili ovaj metod.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:58
pljeskavice od krompira punjene
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti