Puter se koristi u mnogim jelima, kako slanim, tako i slatkim. Možete da ga mažete na hleb, pa preko da namažete džem ili paštetu, ali na njemu možete da pržite hranu, koja će tako imati bolji ukus, kao i da dodate u testo ili da premazujete pecivo... Ako želite da vaša hrana bude savršenog ukusa, onda vam predlažemo da napravite domaći puter i to samo od jednog sastojka.
Pročitajte i kako da napravite aromatični puter po receptu Džejmija Olivera.
- Sastojci:
- 1,4 l neutralne pavlake
Priprema:
Pavlaku sipajte u posudu i mutite sve dok se sva tečnost ne odvoji. Zatim izvadite čvrstu smesu (puter) iz posude i dobro procedite rukama. Stavite u drugu posudu i prelijte ledenom vodom, pa rukama malo oblikujte. Opet izvadite i procedite, pa umotajte u providnu foliju, oblikujte po želji i ohladite u frižideru pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak