Posni keks sa čokoladom je nešto što možete da pravite i ukoliko ste vegani, ili jednostavno hoćete da pripazite na ishranu. Ukoliko postite onda ćete možda ćete želeti da napravite i POSNE PROFITEROLE IZ ČAŠE. A evo i kako se pravi posni keks sa čokoladom.
Sastojci:
- 100 g šećera
- 165 g smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 120 g kokosovog ulja, rastopljenog
- 60 ml ovsenog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 185 g brašna
- ½ kašičice sode bikarbone
- 230 g crne čokolade
Recept za posni keks sa čokoladom
Napravite smesu za keks
Za posni keks sa čokoladom velikoj posudi umutite šećer, smeđi šećer, so i kokosovo ulje dok se ne sjedine. Umutite ovseno mleko i vanilu, dok se sav šećer ne rastvori i masa ne postane glatka. Prosejte brašno i sodu bikarbonu, pa mešajte lopaticom. Ravnomerno umešajte komadiće čokolade.
Zagrejte rernu
Ostavite testo da odstoji najmanje 30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Izvucite testo kašikom za sladoled, deo po deo, na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite keks
Obavezno ostavite najmanje 2 centimetra prostora između keksa i ivica tepsije, kako bi se keks ravnomerno raširio. Pecite 12-15 minuta, ili dok keks ne počne da rumeni. Potpuno ohladite i uživajte u posnom keksu sa čokoladom.
Pročitajte kako se prave SITNI POSNI KOLAČI SA ČOKOLADOM: Super kombinacija raskošnog fila sa keksom i orasima pun je pogodak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem