Posni keks sa čokoladom je nešto što možete da pravite i ukoliko ste vegani, ili jednostavno hoćete da pripazite na ishranu. Ukoliko postite onda ćete možda ćete želeti da napravite i POSNE PROFITEROLE IZ ČAŠE. A evo i kako se pravi posni keks sa čokoladom.

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 165 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica soli
  • 120 g kokosovog ulja, rastopljenog
  • 60 ml ovsenog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 185 g brašna
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 230 g crne čokolade

Recept za posni keks sa čokoladom

16:46
Korak 1

Napravite smesu za keks

Za posni keks sa čokoladom velikoj posudi umutite šećer, smeđi šećer, so i kokosovo ulje dok se ne sjedine. Umutite ovseno mleko i vanilu, dok se sav šećer ne rastvori i masa ne postane glatka. Prosejte brašno i sodu bikarbonu, pa mešajte lopaticom. Ravnomerno umešajte komadiće čokolade.

16:49
Korak 2

Zagrejte rernu

Ostavite testo da odstoji najmanje 30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Izvucite testo kašikom za sladoled, deo po deo, na pleh obložen papirom za pečenje.

16:49
Korak 3

Pecite keks

Obavezno ostavite najmanje 2 centimetra prostora između keksa i ivica tepsije, kako bi se keks ravnomerno raširio. Pecite 12-15 minuta, ili dok keks ne počne da rumeni. Potpuno ohladite i uživajte u posnom keksu sa čokoladom.

Pročitajte kako se prave SITNI POSNI KOLAČI SA ČOKOLADOM: Super kombinacija raskošnog fila sa keksom i orasima pun je pogodak

BONUS VIDEO

Instagram/maddesmat.se Oreo kolač od 3 sastojka

StvarUkusa/L.S.