Losos glaziran balzamiko sirćetom i medom se pravi uz dodatak ruzmarina i belog luka, koji su takođe bitni za aromu i ukus ovog obroka. Možda ćete želeti da isprobate i salatu od fileta lososa. Glazirani losos se rpavi sa balzamilko sirćetom, medom, malo belog vina i senfom. Dobija se zaista specifičan ukus. Evo kako se pravi losos glaziran balzamiko sirćetom i medom!

Sastojci:

  • 60 ml balzamiko sirćeta
  • 30 ml belog vina
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika senfa
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 čen belog luka, mlevenog
  • 170 g fileta lososa bez kože
  • So i sveže mleveni crni biber
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Sitno mleveni ruzmarin ili peršun, za ukras (opciono)

Recept za losos galziran balzamiko sirćetom i medom

16:19
Korak 1

Pomešajte sastojke


Ostavite lososa da odstoji 10-15 minuta na sobnoj temperaturi. U međuvremenu, u srednjem loncu pomešajte balzamiko sirće, belo vino, med, senf, ruzmarin i beli luk. Zagrejte smesu na srednje jakoj vatri i dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuvajte na nižoj vatri, dok se sos ne zgusne i ne smanji, oko 10 - 15 minuta, povremeno mešajući. Skinite sa vatre i sipajte kroz finu cediljku u posudu otpornu na toplotu. Ostavite na stranu.

16:23
Korak 2

Dinstajte losos

Začinite obe strane lososa solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte filete lososa i dinstajte, dok losos ne porumeni, oko 3 - 4 minuta. Pažljivo okrenite losos na suprotnu stranu i nastavite da dinstate još 2-3 minuta dok se losos ne ispeče.

16:23
Korak 3

Prelijte glazurom

Servirajte toplo i prelijte svaki filet glazurom od balzamiko sosa. Po želji ukrasite sitno mlevenim ruzmarinom ili peršunom. Uživajte u lososu galziranom balzamiko sirćetom i medom!

Pročitajte kako se pravi LOSOS SA SIROM I TESTENINOM: U posnoj varijanti sa aromatičnim začinima

BONUS VIDEO

KAKO NADOKNADITI VITAMIN D PRIRODNIM PUTEM: Njegov nedostatak dovodi do TEŠKIH bolesti, Srbi POSEBNO ugroženi (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.