Profiterole ili princes krofne su čuvena francuska poslastica koja je poznata u celom svetu, a podseća na eklere. Ako volite da ih jedete, ne morate da ih se odričete ni u toku posta, jer su Grci osmislili posnu verziju koja će se svima dopasti. Na brzinu skuvajte fil od kakaoa i bademovog mleka, pa služite u čaši sa posnom slatkom pavlakom i posnim keksom. Ovaj ukusan posni slatkiš se topi u ustima i super je posluženje za goste. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 1 l bademovog mleka 
  • 100 g kakaoa
  • 65 g kukuruznog brašna
  • 280 g šećera
  • postan keks
  • 350 ml posne slatke pavlake

Priprema:
U šerpu sipajte mleko, brašno, kakao i šećer. Promešajte i kuvajte dok ne proključa. Nakon toga sipajte smesu u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Zatim u male činijice sipajte umućenu slatku pavlaku, pa stavite izlomljeni keks i sipajte malo smese, pa opet ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE