Profiterole ili princes krofne su čuvena francuska poslastica koja je poznata u celom svetu, a podseća na eklere. Ako volite da ih jedete, ne morate da ih se odričete ni u toku posta, jer su Grci osmislili posnu verziju koja će se svima dopasti. Na brzinu skuvajte fil od kakaoa i bademovog mleka, pa služite u čaši sa posnom slatkom pavlakom i posnim keksom. Ovaj ukusan posni slatkiš se topi u ustima i super je posluženje za goste. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 l bademovog mleka
- 100 g kakaoa
- 65 g kukuruznog brašna
- 280 g šećera
- postan keks
- 350 ml posne slatke pavlake
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, brašno, kakao i šećer. Promešajte i kuvajte dok ne proključa. Nakon toga sipajte smesu u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Zatim u male činijice sipajte umućenu slatku pavlaku, pa stavite izlomljeni keks i sipajte malo smese, pa opet ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus