Baunti je popularna čokoladica koja može da se pronađe u svakoj prodavnici. Ako ste i vi ljubitelj savršene kombinacije kokosa i čokolade, onda sami napravite neodoljivi slatkiš i to od samo 4 sastojka. Nije potrebno ni puno truda, pa uspeva i onim domaćica koje tek počinju da uče kako se spremaju poslastice. Baunti sitni kolači su odličan predlog za slavsku ili prazničnu trpezu, a možete da ih napravite i kao tortu. Mrsne sastojke zamenite posnim i eto ukusnih kolača i za vreme Uskršnjeg posta.
- Sastojci:
- 300 ml mleka (ili sojino)
- 3 kašike šećera (može i ne mora)
- 250 g kokosa
- 200 g mlečne čokolade (posne čokolade)
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i šećer, pa dodajte kokos. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne i dok mleko ne ispari. Sipajte smesu u posudu i pokrijte providnom folijom. Kada se malo ohladi oblikujte valjak, a zatim ih opet stavite u frižider na sat vremena. Uvaljajte ih u istopljenu čokoladu, ređajte na pek papir i ohladite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus