Lagani i osvežavajući mlečni kolačipostaju apsolutni hit na svim proslavama, a mogu da se jedu i kada želite da se zasladite posle ukusnog ručka. Potrebno vam je 6 sastojaka koji su svima pristupačni, a ako želite voće možete da koristite po želji, ne moraju da budu maline. Osim preleog izgleda i fantastičnog ukusa, mlečna poslastica iz slojeva se i lako pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g malina
- 2 kašike vode
- 80 g šećera
- 1 kašičica želatina
- Još:
- 400 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kašika želatina
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
U šerpi pomešajte maline, šećer, vodu i želatin. Kuvajte uz mešanje dok ne krene da ključa. Dobijenu smesu sipajte na dno vatrostalne posude. Stavite u frižider da se stegne. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer i želatin. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još pet minuta. Pola ohlađene smese sipajte preko voćnog fila, pa stavite u frižider da se kratko stegne. U ostatak mleka dodajte kakao i sipajte preko belo fila. Stavite sat vrmena u frižider da se stegne. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs