Lagani i osvežavajući mlečni kolačipostaju apsolutni hit na svim proslavama, a mogu da se jedu i kada želite da se zasladite posle ukusnog ručka. Potrebno vam je 6 sastojaka koji su svima pristupačni, a ako želite voće možete da koristite po želji, ne moraju da budu maline. Osim preleog izgleda i fantastičnog ukusa, mlečna poslastica iz slojeva se i lako pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g malina
- 2 kašike vode
- 80 g šećera
- 1 kašičica želatina
- Još:
- 400 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kašika želatina
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
U šerpi pomešajte maline, šećer, vodu i želatin. Kuvajte uz mešanje dok ne krene da ključa. Dobijenu smesu sipajte na dno vatrostalne posude. Stavite u frižider da se stegne. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer i želatin. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još pet minuta. Pola ohlađene smese sipajte preko voćnog fila, pa stavite u frižider da se kratko stegne. U ostatak mleka dodajte kakao i sipajte preko belo fila. Stavite sat vrmena u frižider da se stegne. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus