Pravljenje pire krompiraje vrlo jednostavno i spada među prve recepte koje svako nauči da sprema. Sve što treba da uradite je da skuvate krompir, procedite ga, a zatim dodate malo putera i mleka, i sve to sjedinite. Pročitajte i koji to sastojak treba da dodate ako želite da pire krompir uvek bude kremast.
Međutim, ovo je mrsna varijanta pire krompira, a od sledećeg ponedeljka kreće Božićni post (28.11. do 06.01). Ne morate da se odričete omiljenog priloga ni tada, jer vam donosimo recept za posni pire krompir koji je još jeftiniji od mrsnog. Umesto mleka i putera koristi se voda u kojoj se kuvao i luk.
Kako da napravite posni pire krompir?
Skuvajte krompir i procedite ga, ali ostavite malo vode, jer će vam ona biti potrebna. Zatim ispržite crni luk na malo ulja i dodajte u krompir, pa sve zajedno sjedinite da dobijete pire. Jednako je ukusan kao i mrsan, ali je i zdraviji, pa se preporučuje ne samo onima koji poste, nego i onima koji vode računa o ishrani.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus