Posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama se pravi sa raznovrsnim povrćem poput šargarepe, celera, ali se dodaju i šampinjoni i malo brašna. Možda ćete želeti da napravite i pečeni karfiol sa slatko-ljutim prelivom. Evo kako se pravi posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama.

Sastojci:

  • 1/2 šolje vode
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3-4 čena belog luka, mlevena
  • 4 velike šargarepe, isečene na komade
  • 3 celera, isečena na komade
  • 680 g šampinjona, isečenih na pola
  • 4 kašike brašna
  • 450 g krompira sa korom, isečenog na pola ili na četvrtine
  • 2 kašičice sušene majčine dušice
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 2 lovorova lista
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 2-3 šolje povrtnog bujona
  • so i biber, po ukusu

Recept za posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama

16:09
Korak 1

Dinstajte povrće

Za posni paprikaš na vodi sa povrćem i šampinjonima u lonac ubacite vodu i dinstatje luk, šargarepu i celer 5 minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još 1 minut.

16:12
Korak 2

Dodajte krompir i bujon

Dodajte šampinjone i nastavite da pržite 5-7 minuta. Dodajte brašno i umešajte povrće.

16:14
Korak 3

Dodajte krompir i bujon

Dodajte krompir, paradajz pastu, povrtni bujon i začinsko bilje i dobro promešajte. Dovedite do ključanja, smanjite toplotu i kuvajte 30 minuta. Pre serviranja uklonite lovorov list i stabljike začinskog bilja. Uživajte u posnom papirkašu na vodi sa povrćem i pečurkama.

Pročitajte kako se pravi POSNA MUSAKA SA KARFIOLOM

BONUS VIDEO

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.