Posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama se pravi sa raznovrsnim povrćem poput šargarepe, celera, ali se dodaju i šampinjoni i malo brašna. Možda ćete želeti da napravite i pečeni karfiol sa slatko-ljutim prelivom. Evo kako se pravi posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama.
Sastojci:
- 1/2 šolje vode
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3-4 čena belog luka, mlevena
- 4 velike šargarepe, isečene na komade
- 3 celera, isečena na komade
- 680 g šampinjona, isečenih na pola
- 4 kašike brašna
- 450 g krompira sa korom, isečenog na pola ili na četvrtine
- 2 kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 2 lovorova lista
- 1/4 šolje paradajz paste
- 2-3 šolje povrtnog bujona
- so i biber, po ukusu
Recept za posni papirkaš na vodi sa povrćem i pečurkama
Dodajte krompir i bujon
Dodajte šampinjone i nastavite da pržite 5-7 minuta. Dodajte brašno i umešajte povrće.
Dodajte krompir i bujon
Dodajte krompir, paradajz pastu, povrtni bujon i začinsko bilje i dobro promešajte. Dovedite do ključanja, smanjite toplotu i kuvajte 30 minuta. Pre serviranja uklonite lovorov list i stabljike začinskog bilja. Uživajte u posnom papirkašu na vodi sa povrćem i pečurkama.
Pročitajte kako se pravi POSNA MUSAKA SA KARFIOLOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem