Čorbe su nekada bile obavezne vikendom, kao i kada su slavlja. Danas čorbe menjaju obroke, a jedna od najukusnijih je bela čorba. Kako je u toku Uskršnji post, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Napravite ukusnu posnu čorbu od samo 3 sastojka koja ni ne košta puno. Sigurni smo da će vam se dopasti, a zanimljivo je da se zaprška pravi od griza, a ne brašna.
Sastojci:
- 1 kesa smrznutog povrća
- 1 crni luk
- 1 kašičica griza
Najbrži recept za posnu čorbu od povrća:
Pripremite povrće
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte smrznuto povrće. Posle 5 minuta začinite po želji i sipajte vodu.
Kuvajte čorbu
Poklopite i kuvajte još pola sata da ogrezne, pa kada povrće omekša sklonite supu sa strane.
Napravite zapršku
U šolji razmutite griz i vodu, pa sipajte u šerpu i dobro promešajte. Vratite na šporet još 5 minuta, pa služite.
Pročitajte i ovo: Posna krompir čorba
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem