Vanilice su proglašene za najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Za njihovu pripremu je potrebno prhko testo i džem, a kako je u toku Uskršnji post, donosimo vam najbolji recept za posne vanilice. Na ovaj način ih prave Italijani, a umesto da dele testo, oni ga napune džemom. Mekane i mirisne italijanske vanilice oduševiće vas na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 8 g vanilin šećer
  • 120 ml vruća voda
  • 120 ml ulja
  • 280 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 50 g džema
  • 100 g šećera u prahu

Recept za posne italijanske vanilice:

15:12
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo i umesite mekano testo. 

15:14
Korak 2

Napravite vanilice 

Uzmite malo testa, pa rastanjite u šaci, a onda stavite džem. Napravite kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. 

15:14
Korak 3

Pecite vanilice 

Pecite vanilice u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu i služite. 

Pročitajte i ovo: Posne vanilice sa mlevenim bademom

BONUS VIDEO: 

Kolač od limuna  Instagram/ cafecouffee

(StvarUkusa/S.B.)