Vanilice su proglašene za najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Prave se od prhkog testa i filuju se džemom, a ako volite da ih jedete, donosimo vam savršen recept. Napravite najbolje vanilice po receptu italijanskih domaćica, sa kakaom, a punite ih kikiriki puterom ili nekim drugim namazom po želji.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 8 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 120 g šećera
- 120 ml ulja
- 300 g brašna
- 15 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- kikiriki puter
Recept za čokoladne vanilice:
Umesite testo
U posudi pomešajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite, pa sipajte ulje i so i promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite.
Oblikujte testo
Uzmite manje komade testa i oblikujte lopticu, pa je malo spljoštite rukom. Nožem zasecite na par mesta, kako biste napravili šaru. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta.
Oblikujte vanilice
Uzmite jedan krug testa i premažite kikiriki puterom, pa preklopite drugim krugom testa. Tako radite dok ne utrošite sve. Kikiriki puter možete da zamenite namazom po želji.
Pročitajte i ovo: Posne vanilice kao iz bakinog kuvara
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus