Vanilice su proglašene za najbolje sitne kolače na svetu prema istraživanju kulinarskog sajta Food52.com. Prave se od prhkog testa i filuju se džemom, a ako volite da ih jedete, donosimo vam savršen recept. Napravite najbolje vanilice po receptu italijanskih domaćica, sa kakaom, a punite ih kikiriki puterom ili nekim drugim namazom po želji. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 8 g vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 15 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • kikiriki puter

Recept za čokoladne vanilice:

14:45
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite, pa sipajte ulje i so i promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve lepo sjedinite. 

14:46
Korak 2

Oblikujte testo

Uzmite manje komade testa i oblikujte lopticu, pa je malo spljoštite rukom. Nožem zasecite na par mesta, kako biste napravili šaru. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta. 

14:46
Korak 3

Oblikujte vanilice

Uzmite jedan krug testa i premažite kikiriki puterom, pa preklopite drugim krugom testa. Tako radite dok ne utrošite sve. Kikiriki puter možete da zamenite namazom po želji. 

Pročitajte i ovo: Posne vanilice kao iz bakinog kuvara

BONUS VIDEO: 

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

(StvarUkusa/S.B.)