Kroasani su poznato francusko pecivo, koje možete da servirate sa slanim ili slatkim namazima. Kupovni nikada nisu tako ukusni kao domaći, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite mekane kroasane, a umesto da ih pečete, preporučujemo da ih ispržite. Preukusni su, a testo je jednostavno za pripremu. Pune se nutelom, a ako više volite slane kroasane, spremite ih sa sirom i šunkom.
Sastojci:
- 120 ml mlake vode
- 40 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 50 g putera
Recept za pržene kroasane punjene nutelom:
Napravite testo
U posudi pomešajte toplu vodu, pa dodajte kvasac i šećer. Sve lepo promešajte, pa dodajte prosejano brašno, so i jaje. Umesite testo, pa dodajte puteri i ponovo mesite dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 2 sata.
Oblikujte kroasane
Razvucite testo u obliku pravougaonika, pa isecite krouglove. Urolajte, tako da ima više slojeva. Ređajte na pleh obložen pek papirom, ali obavezno pravite razmak. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena.
Pržite kroasane
Pržite kroasane, kao i krofne, u dosta zagrejanog ulja. Vadite ih na ubrus i ostavite da se ocede, a zatim napunite nutelom.
Pročitajte i ovo: Domaći kroasani sa kremom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem