Kroasani su poznato francusko pecivo, koje možete da servirate sa slanim ili slatkim namazima. Kupovni nikada nisu tako ukusni kao domaći, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite mekane kroasane, a umesto da ih pečete, preporučujemo da ih ispržite. Preukusni su, a testo je jednostavno za pripremu. Pune se nutelom, a ako više volite slane kroasane, spremite ih sa sirom i šunkom.
Sastojci:
- 120 ml mlake vode
- 40 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 50 g putera
Recept za pržene kroasane punjene nutelom:
Napravite testo
U posudi pomešajte toplu vodu, pa dodajte kvasac i šećer. Sve lepo promešajte, pa dodajte prosejano brašno, so i jaje. Umesite testo, pa dodajte puteri i ponovo mesite dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 2 sata.
Oblikujte kroasane
Razvucite testo u obliku pravougaonika, pa isecite krouglove. Urolajte, tako da ima više slojeva. Ređajte na pleh obložen pek papirom, ali obavezno pravite razmak. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena.
Pržite kroasane
Pržite kroasane, kao i krofne, u dosta zagrejanog ulja. Vadite ih na ubrus i ostavite da se ocede, a zatim napunite nutelom.
Pročitajte i ovo: Domaći kroasani sa kremom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus