Posna jela su jednako ukusna kao i mrsna, a danas postoji toliko različitih recepata, da se ne zna koji je bolji. Naš predlog je posna musaka sa karfiolom i pečurkama, a ako vam ovo nije dovoljno kao prilog možete da napravite i pečeni krompir. Sastojci za ovo jelo nisu preterano skupi, a zasitiće celu porodicu.
- Sastojci:
- 1 karfiol
- 2 crna luka
- 300 g pečuraka
- 120 g biljnog sira
- 250 g posne pavlake
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckane pečurke. Dodajte povrće u vatrostalnu posudu. Zatim pavlaku posolite, popiberite, pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Promešajte i sipajte u posudu. Dobro promešajte, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom