Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PODVARAK SA ŠARANOM - POSNO JELO KOJE VOLE SVI: U kiseli kupus dodajte trik sastojak i biće lepši

Autor Sanja Belinić

Podvarak sa šaranom postaće vam omiljeno jelo.

 Podvarak sa šaranom Izvor: Teodora Andrić Sekulić

Podvarakje zimsko jelo od kiselog kupusa koji svi vole. Obično se sprema sa suvim mesom ili krmenadlama, a kako je u toku Božićni post, naš predlog je da ga napravitesa šaranom. Ako niste kiselili kupus, možete to da uradite za 2 dana, ali isto tako možete i da ga kupite u prodavnici. Ukus će biti jednako dobar. Ono što je bitno jeste da u podvarak dodate belo vino jer ga čini ukusnijim. 

  • Sastojci:
  • 1 kg kupusa ribanca
  • 3 crna luka
  • 1,5 kašika šećera
  • malo kima
  • malo belog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica slatke paprike
  • biber u zrnu
  • malo pirinča
  • Za šarana:
  • 2 kg šarana
  • so, biber 
  • ulje 

Priprema:
Za podvarak: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte. Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.
Za šarana: Isecite ribu na filete, pa posolite i pobiberite. Zatim je kratko ispržite na ulju. Poređajte šarana preko podvarka, sipajte i ulje u kojem se pržila riba, a zatim vrtatite još kratko u rernu da kupus pokupi miris ribe. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žika

Divno! Piše : "POSNO JELO KOJE VOLE SVI", a potom piše : "Za podvarak: Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša." Baš je posno. :)

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti