Špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu se prave brzo, vrlo su aromatične i začinjene. Ako vodite računa o ishrani, vegani ste ili postite, posebno će vam se dopasti. Možda ćete želeti da napravite i posni đuveč sa povrćem i ječmom. Evo kako se prave špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu.
Sastojci:
- 340 g posnih špageta
- 700 ml paradajz pirea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g pečuraka, narezanih
- 1 mali žuti luk, isečen na kockice
- 2 čena belog luka, mlevena
- 60 g oraha
- 430 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 125 g ovasa
- 1 kašika mešavine začina (sa sušenim origanom, bosiljkom i majčinom dušicom)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- prstohvat pahuljica crvene paprike, po ukusu
- morska so i biber, po ukusu
Recept za Špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu
Prodinstajte pečurke, izmiksirajte orahe
Za špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu prvo u tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, luk i beli luk, dinstajte 5 minuta, dodajući začinsko bilje u poslednjem minutu. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Orah izmeljite u procesoru za hranu. Dodajte pasulj, proprženo povrće, ovas. Pulsirajte dok se ne sjedini (nemojte previše mešati ili će se pretvoriti u pastu).
Oblikujte ćufte i pecite
Razvaljajte smesu u kuglice, i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu na srednju rešetku i pecite 25 – 30 minuta na 200 stepeni. Skuvajte u međuvremenu posne špagete. Dodajte sos za testeninu i ćufte zajedno, pomešajte sa špagetama i stavite na ringlu da se sos zagreje.
Servirajte ćufte i špagete
U pojedinačnim činijama serivrajte špagete prelivene sosom sa posnim ćuftama. Pospite solju, biberom i seckanim svežim peršunom ili bosiljkom. Uživajte u špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu.
Pročitajte kako se pravi posni pilav krcat povrćem koji se sprema na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem