Špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu se prave brzo, vrlo su aromatične i začinjene. Ako vodite računa o ishrani, vegani ste ili postite, posebno će vam se dopasti. Možda ćete želeti da napravite i posni đuveč sa povrćem i ječmom. Evo kako se prave špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu.

Sastojci:

  • 340 g posnih špageta
  • 700 ml paradajz pirea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 230 g pečuraka, narezanih
  • 1 mali žuti luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 60 g oraha
  • 430 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
  • 125 g ovasa
  • 1 kašika mešavine začina (sa sušenim origanom, bosiljkom i majčinom dušicom)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • prstohvat pahuljica crvene paprike, po ukusu
  • morska so i biber, po ukusu

Recept za Špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu

15:05
Korak 1

Prodinstajte pečurke, izmiksirajte orahe

Za špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu prvo u tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, luk i beli luk, dinstajte 5 minuta, dodajući začinsko bilje u poslednjem minutu. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Orah izmeljite u procesoru za hranu. Dodajte pasulj, proprženo povrće, ovas. Pulsirajte dok se ne sjedini (nemojte previše mešati ili će se pretvoriti u pastu).

15:10
Korak 2

Oblikujte ćufte i pecite

Razvaljajte smesu u kuglice, i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu na srednju rešetku i pecite 25 – 30 minuta na 200 stepeni. Skuvajte u međuvremenu posne špagete. Dodajte sos za testeninu i ćufte zajedno, pomešajte sa špagetama i stavite na ringlu da se sos zagreje.

15:11
Korak 3

Servirajte ćufte i špagete

U pojedinačnim činijama serivrajte špagete prelivene sosom sa posnim ćuftama. Pospite solju, biberom i seckanim svežim peršunom ili bosiljkom. Uživajte u špagete sa posnim ćuftama u paradajz sosu.

Pročitajte kako se pravi posni pilav krcat povrćem koji se sprema na vodi

BONUS VIDEO

TikTok/ fitgreenmind  Recept za ćufte od tikvica

StvarUkusa/L.S.